Descoperă Honda Civic 5D

Proba de siguranță Honda: „Ne-am rostogolit de trei ori și am ieșit pe picioarele noastre din Civic 5D”

Îți sună cunoscut jurământul „împreună la bine și la greu”? Ei bine, este și promisiunea Honda pentru siguranța fiecărui șofer care își alege ca partener de drum unul dintre modelele mărcii. Și avem dovezi convingătoare. Răzvan Tănase este clientul Asko Group de doar un an, dar s-a îndrăgostit iremediabil de Civic 5D atunci când l-a ținut în siguranță în timpul unui accident destul de serios. Motiv pentru care, la scurt timp, și-a cumpărat un nou Civic 5D. Proba de siguranță Honda… povestită mai jos, pe scurt, pentru tine.

Doar o săptămână îl mai despărțea de aniversarea de un an alături de noul său Civic 5D, achiziționat în urma consilierii oferite de colegul nostru Alexandru Scăunașu. Aceasta n-avea să mai aibă loc, întrucât Răzvan a avut parte de primul incident din viața de șofer. „La ieșirea dintr-o localitate din apropiere de Buzău, m-am angajat în efectuarea manevrei de depășire a mașinii din față. Circulam regulamentar, fără viteză mare. Următoarea mașină de pe același sens a intrat în depășire, fără să mă vadă. Pentru a evita contactul, am tras de volan stânga și am luat cu roțile stânga pietrișul de pe margine. Din declarațiile martorilor, am lovit niște dune de nisip, două mașini parcate pe partea stângă, m-am rostogolit de vreo trei ori și am ajuns pe patru roți în fața gardului unei case”.

Dacă ți se pare un fragment desprins dintr-un film de acțiune, este cât se poate de real. Redată chiar de eroul principal, povestea are un efect înzecit mai puternic decât orice ficțiune. Evenimentul a fost surprins de camera de filmat a unui service din apropiere:„Mi-au arătat înregistrarea și a fost exact ca în filme. Camera a surprins exact cum mă rostogoleam”.

Care a fost starea șoferului și a pasagerilor după impact?

Pentru că poveștile palpitante au nevoie de răsturnări de situație, am fost impresionați să aflăm că, deși Civic 5D arăta destul de „boțit” în urma accidentului, nu au existat daune majore și nici probleme grave ale șoferului și pasagerilor. „Eram eu și încă doi pasageri în mașină. La momentul impactului, s-a spart geamul pasagerului din dreapta față. Am avut contuzii de la centură, însă nicio fractură, nimic grav. Nu am pățit absolut nimic. Mi-am făcut analizele și totul arăta în regulă. Când s-a terminat impactul, am ieșit în picioare din mașină”.

Ce simțea și la ce se gândea șoferul la momentul impactului?

Răzvan își amintește că imediat după ce a coborât din mașină, stătea cu mâna pe cei doi pasageri pentru a se asigura că sunt bine. Nu mai știe la ce se gândea, era un amalgam de gânduri. Aștepta pur și simplu să se termine totul, nu mai știa de câte ori s-au rostogolit sau ce se întâmplase.

În ce stare s-a prezentat automobilul după accident și care au fost componentele cele mai avariate?

„Automobilul era efectiv o chestie turtită, care nu mai avea decât o roată atașată de volan, în rest toate erau la locul lor. A fost un pic șocant să o văd așa. Toată lumea a fugit spre noi crezând că eram într-o stare gravă și spunându-ne ce noroc am avut că am ieșit de acolo așa cum am ieșit.” Civic 5D era funcțional, mergeau chiar și ștergătoarele. Componentele cele mai avariate au fost caroseria, o singură roată rămăsese atașată, s-a spart oglinda față dreapta, iar portbagajul nu se mai deschidea. Un mare plus a fost faptul că au sărit toate airbag-urile, mai puțin cele din față pentru că impactul nu fusese frontal. Însă la interior, totul era intact. Răzvan mărturisește acum, încă uimit: „N-am văzut decât în filme un astfel de accident”.

Cu ce gând a rămas Răzvan după incident?

Fiind la primul automobil Honda, Răzvan a fost extrem de impresionat de felul în care s-a comportat mașina la un astfel de accident. Deși a condus numeroase modele până atunci, Răzvan le-a spus tuturor prietenilor că Civic 5D e „cea mai tare mașină pe care am condus-o până în momentul de față, indiferent că e nouă sau veche, într-un eveniment de genul ăsta. Am comparat cu ce s-ar fi putut întâmpla dacă aș fi fost în oricare altă mașină din trecut”. Practic, Honda i-a scos pe șofer și pe pasageri în deplină siguranță dintr-un incident pe care în filme doar cascadorii îl pot face.

Siguranța, prioritatea Honda și factorul determinant în alegerea clientului… de a lua tot o Honda Civic 5D

„Când am luat decizia de a cumpăra o Honda, iar Alexandru Scăunașu mi-a prezentat ce dotări include în pachetul standard din punct de vedere al sistemelor de siguranță, am știut că aceea e mașina pe care mi-o doresc și nu îmi mai trebuie altceva”. Alegerea lui Răzvan a fost intuitivă, evenimentul demonstrând necesitatea unor sisteme de siguranță de tipul Honda SENSING. „Apropo de sistemele de siguranță, te ajută și faptul că este joasă și se așază foarte bine pe șosea, pe curbe. Lucrurile astea au ajutat să aterizăm pe roți, ca să nu zburăm și să ieșim fără probleme din mașină. S-au deschis ușile imediat, nu am rămas blocați înăuntru, chiar dacă eu de obicei blochez ușile la drumuri lungi.”

Mulțumit de automobilul Honda pe care l-a ales, Răzvan a decis să își cumpere, din nou, un Civic 5D. „Nu aveam cum să nu mă întorc la ea fiindcă e o mașină sigură, care după un astfel de impact, ne-a scos sănătoși și fără niciun fel de traumatisme.” După aproximativ o lună, Răzvan și-a achiziționat un nou Civic 5D de la Asko Group. Și-a dorit un model care exista în stoc pentru că nu voia să facă o pauză prea mare fără să conducă, șocul fiind destul de puternic.

Care a fost sentimentul pe care l-a avut Răzvan atunci când a urcat pentru prima dată la volanul lui Civic 5D după incident?

„Abia așteptam să urc la volan! Eram ca un copil mic care, deși mai avusese mașina și o condusese până o lună-două în urmă, voiam să mă joc, să urc în mașina mea nouă de altfel. Mă simțeam efectiv bucuros că pot să o conduc din nou.”

La final, de ce ar recomanda Răzvan Honda Civic 5D și altor clienți?

În primul rând, pentru că e sigură. În al doilea rând, pentru că arată foarte bine. Pentru Răzvan a fost dragoste la prima vedere, de când a văzut modelul. Iar atunci când a aflat ce include pachetul standard pe care îl oferă Honda, a fost încântat că nu trebuie să stea să configureze, să adauge sau să elimine specificații. „Simplitatea a fost atrăgătoare pentru mine.”

Povestea lui Răzvan Tănase sună ca un roman ce ar putea sta la baza unei ecranizări cinematografice. Însă ea s-a întâmplat în realitate. Și este o dovadă fericită a faptului că Honda își respectă promisiunile făcute. Chiar dacă a trecut printr-un accident grav, Civic 5D a ajuns pe patru roți și a lăsat să iasă la lumină toți pasagerii, fără ca niciunul dintre ei să aibă traumatisme. Mai mult, a consolidat relația lui Răzvan cu marca niponă și cu modelul, deschizând calea către următorul automobil. Alegerea unui automobil Honda înseamnă protecție pentru tine și toți cei dragi.

Despre sistemele de siguranță Honda SENSING ți-am povestit pe larg aici. Te invităm să ne faci o vizită într-unul dintre showroom-urile Asko Group, ca să îți prezentăm pe larg motivele pentru care Honda este un automobil alături de care vei călători întotdeauna fără griji:

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top