Siguranța ta, grija noastră

Trăim într-o lume în care pericolul e la fiecare pas: peste 10% din populația globului trăiește în sărăcie și suferă de foame, conflictele sunt în toi și primejdiile de departe ajung tot mai aproape, protestele au devenit parte din viața de zi cu zi, avioanele dispar din aer și sunt de negăsit, mașinile se ciocnesc și victimele rămân cu traume pe viață…

Trebuie să ne concentrăm eforturile în a ne garanta siguranța, ingredient esențial pentru o viață de bună calitate. Să o căutăm în tot ce facem: de la centura de siguranță pe care o purtăm în mașină și folia care protejează ecranul telefonului, până la loțiunile cu factor de protecție solară pe care le luăm cu noi la plajă… Astăzi vorbim despre Honda Sensing, un sistem care înglobează mai multe tehnologii de siguranță activă, astfel încât tu și familia ta să fiți în siguranță la fiecare drum.

Când opționalul devine standard

Cum ar fi ca dotările care-ți aduc siguranță să fie în pachetul standard la cumpărarea unei mașini? Este posibil în cazul modelelor Civic, care vin echipate cu Honda Sensing. Sistemul detectează ceea ce șoferii ar putea scăpa din vedere în timpul deplasării și intervine pentru a preveni un eventual accident atât prin avertizare sonoră și vizuală, cât și prin frânare automată, dacă este cazul…

 

Ce presupune Honda Sensing?

Mașina păstrează banda de circulație.   Dacă te ia somnul la volan și ai tendința de a conduce în afara carosabilului, Honda Sensing te avertizează din timp și se folosește de servodirecția asistată electric pentru corectarea și păstrarea mașinii tale pe banda de circulație. Aceste funcții sunt posibile datorită unei camere montate în spatele oglinzii retrovizoare, care analizează în permanență liniile de demarcație de pe șosea și transmite extrem de rapid informațiile procesorului decizional.

Frânează automat, în caz de posibilă coliziune, chiar și la viteze mici: nu detectează doar mașini, ci și pietoni. Păstrează distanța corespunzătoare față de automobilul din față, datorită sistemului Cruise Control adaptiv. În plus, te avertizează dacă o altă mașină din trafic ți-ar putea tăia calea.

Identifică semnele de circulație care sunt aplicabile mașinii tale: le recunoaște din timp și le aduce pe monitor, putând afișa două simultan. Astfel, îți poți adapta viteza la drum, în funcție de indicatoarele pe care le întâlnești sau poți activa limitatorul de viteză inteligent, cu ajutorul căruia nu vei depăși limita impusă pentru segmentul de drum pe care te deplasezi.

Opțiuni care-ți fac drumurile mai ușoare

Pe lângă echiparea de bază, Civic dispune de două funcții care-ți vor face condusul mai sigur. Una dintre ele este Blind Spot Monitor, foarte utilă când vrei să schimbi banda sau când vrei să depășești în siguranță: te va alerta atunci când apar vehicule în unghiul mort, prin iluminarea indicatorului din oglinzile laterale. Cealaltă este Rear Cross Monitor, datorită căreia mersul cu spatele va fi mult mai ușor. Sistemul poate detecta automobilele care se apropie din fiecare parte și te va avertiza în cazul unui pericol.

 

2 Comments

Leave comments

Your email address will not be published.You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top