Drumurile sunt mai sigure cu Honda

Continuăm să discutăm despre seria factorilor care îți distrag atenția.
Astăzi vorbim despre doi care se completează reciproc: distragerea cognitivă și cea auditivă. Ambele apar în momentele în care îți dai seama cu greu că atenția ta nu mai aparține în totalitate condusului.

Dacă ești în întârziere și pornești la drum, se instalează neliniștea și agitația, care te determină să faci manevre spontane, iar mintea ta se va concentra doar la faptul că trebuie să te grăbești tot mai mult pentru a ajunge la destinație. Chiar și 10 minute pot face diferența pentru a nu prinde aglomerația din diferite zone. Honda Sensing vine cu un pachet standard de sisteme de siguranță menite să îți ofere suport în momentele în care atenția ta nu este 100% la trafic. În cazul unei posibile coliziuni, frânează automat, chiar și la viteze mici, iar cu ajutorul sistemului Cruise Control adaptativ, cu funcția Follow-Low-Speed, poți păstra distanța corespunzătoare față de cel dinaintea ta, chiar și în aglomerațiile urbane.

Cu siguranță, uneori simți nevoia să asculți muzică în timp ce conduci, însă indicat ar fi să găsești dinainte postul de radio preferat sau să îți faci un playlist cu melodiile preferate. Dacă asculți ceva ce nu te încântă, sunt mari șanse să-ți pierzi concentrarea și să fii tentat/ă permanent să schimbi melodia sau să ții ritmul. De preferat ar fi ca zgomotele să nu-ți distragă atenția.

De asemenea, când conduci prea mult fără să iei pauză, Honda Sensing are din nou grijă de tine: te invită la o cafea! 🙂 Dacă observi o ceașcă la bordul CR-V-ului, e semn că trebuie să tragi pe dreapta.

Despre sistemele hands-free s-a tot vorbit. Ele sunt cele mai recomandate în momentul în care trebuie să porți o discuție la telefon. Ba chiar, s-a descoperit că ai nevoie de 27 de secunde pentru a recăpăta concentrarea după ce ai transmis o comandă vocală.

Unele studii arată că persoana cu care vorbești la telefon îți poate distrage atenția fără intenție, deoarece nu știe cât de complexe sunt manevrele pe care le faci. Șoferii vizualizează în minte persoana cu care discută, formându-se astfel un conflict între ceea ce își imaginează și ceea ce văd, de fapt. Acest tip de conversații sunt mai periculoase decât cele pe care le porți cu un partener de drum. La rândul său, acesta va fi atent la drum și va ști când este nevoie să facă o pauză de vorbire, ca tu să te concentrezi mai bine la șofat. Însă, complexitatea conversației are rolul major în acest caz. Cu cât șoferul se implică mai puțin din punct de vedere emoțional, cu atât îi va fi mai simplu să conducă. Datorită sistemului de recunoaștere a semnelor de circulație, vei ști mereu ce restricții sunt aplicabile în zona pe care o traversezi.  Astfel, îți poți adapta viteza la drum, în funcție de indicatoarele pe care le întâlnești sau poți activa limitatorul de viteză inteligent, cu ajutorul căruia nu vei depăși limita impusă pentru segmentul de drum pe care te deplasezi.

Nu uita, însă! Chiar dacă Honda Sensing te însoțește la fiecare drum, pentru a-ți face călătoriile mai sigure, toate aceste sisteme te asistă, nu înlocuiesc concentrarea și atenția necesare la volan!

Îți dorim călătorii frumoase alături de Honda ta! Dacă ai nevoie de un automobil care să se potrivească nevoilor tale, te așteptăm într-unul dintre showroom-urile noastre: de pe Calea Giulești, nr. 8D sau de pe Șoseaua de Centură nr. 57, Chiajna. Ne vom strădui să găsim pentru tine cea mai bună soluție de mobilitate! 🙂

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top