Retrospectiva pe două roți a anului 2023, la Honda Moto by Asko Group

Este perioada din an în care spunem STOP și ne tragem sufletul alături de cei mai dragi oameni ai noștri. Avem timp de făcut bilanțuri, de trimis urări de bine, de aruncat o privire înapoi și de spus povești. Cum suntem aici între prieteni, sigur e loc și de povestea noastră.
În martie 2023, eram pe ultima sută de metri cu pregătirile dinaintea deschiderii showroomului nostru de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara 48, dar și a service-ului de pe Șoseaua de Centură 57, Chiajna. Lansam în online fotografii, tease-uri și hinturi. Pregăteam cu emoție un nou început.
Deschiderea oficială a avut loc pe data de 5 mai. Cel mai nou dealer Honda Moto din București, Asko Group, și-a deschis porțile. Încă de la început, ne-am propus să oferim servicii de consiliere pentru vânzare și servicii post-vânzare competitive și la standarde înalte de calitate, specifice mărcii Honda. Cu asta ne ocupăm zi de zi și încercăm să ne perfecționăm constant. La deschidere ne-au fost alături mulți prieteni entuziaști, care ne-au rămas aproape. Suntem recunoscători și fericiți că se întâmplă asta. Le mulțumim cu această ocazie!
Nici nu s-a terminat bine luna mai, că am bifat și primul eveniment din agenda noastră ca dealer moto: am parcat gama noastră de scutere la POLI AutoFest, festivalul mobilității urbane.
În 7 iunie 2023, showroomul a fost închis, dar am fost motivați. Am pornit de dimineață spre MotorPark România pentru TEST RIDE ON TRACK! Pentru cine nu a participat încă la un astfel de eveniment, musai să pună pe lista de lucruri de făcut în 2024! Ai ocazia să testezi toate modelele Honda pe circuit, să cunoști oameni care au aceeași pasiune pentru mobilitatea pe două roți și să înveți de la profesioniști diverse lucruri care să-ți îmbunătățească mersul cu motocicleta!
Weekendul 7-9 iulie a fost intens! Am turat motoarele, de-a dreptul. Am participat la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori, pe circuitul TCS Racing Park din Ciolpani. A fost pentru prima dată când un eveniment de asemenea anvergură a fost găzduit de țara noastră, iar noi am fost acolo chiar din prima zi, cu #AfricaTwin, #Transalp, #CRF110, #CRF125, #CRF450 și #CRF300L. Cea mai mare bucurie? Să poposească la standul nostru copii de 9-10 ani, care deja visează la o Honda pe două roți!
În același weekend, sâmbăta, am deschis porțile service-ului nostru din Chiajna. Ne-au fost aproape zeci de prieteni, unii au participat și la diverse probe pe care le-am organizat cu această ocazie, s-au dat și premii și, firește, s-a lăsat și cu un grătar încins. Numai amintiri faine!
În 22 iulie, a avut loc la Azuga, întâlnirea fanilor Honda NC. Vremea a ținut cu noi, iar în total, am bifat peste 80 de ride tests, deci peste 80 de zâmbete, ceea ce ne-a adus multă bucurie și nerăbdare până la următoarea întâlnire. Ștefan Leonte de la Honda România – Moto a fost alături de noi și a ținut o sesiune de inițiere în zona de safety. Evenimentul nu ar fi fost posibil fără implicarea prietenilor de la motoADN, care au avut și câteva concluzii: NU s-au ambalat inutil motoare, NU am deranjat pe nimeni și NU am avut incidente.
Tot în iulie, dar pe 28, am sărbătorit alături de domnii Akihiro Suzuki și Hidenori Yuri, care ne-au vizitat showroomul, că Honda e lider în România și în 2023 la capitolul înmatriculări de motociclete și scutere, cu o cotă de piață de 23,4%, adică peste 700 de unități înmatriculate până la acel moment.
La început de octombrie, Honda a prezentat noile Africa Twin și Africa Twin Adventure Sports. Pe lângă creșterea cuplului maxim cu 7% la 112 Nm, noile modele au un cadru robust din oțel, basculă din aluminiu și promit o manevrare mai lină. Africa Twin Adventure Sports vine cu roată pe 19 inch și suspensie mai scurtă. Călătoriile pe distanțe lungi vor fi mai confortabile datorită parbrizului mai mare reglabil în 5 poziții, care oferă vizibilitate maximă și protecție sporită împotriva vântului. Abia așteptăm să fie disponibile la test ride!
În perioada 10-15 octombrie, am fost alături de Honda România la Salonul Auto București, cu gama noastră de scutere. Am lansat atunci și o provocare în online: „Dacă vii la SAB, cronometrează călătoria până aici! Apoi, împarte timpul la jumătate. Deplasările ar putea fi mult mai scurte dacă alegi un scuter Honda. N-o spunem doar noi, ci și cei care au făcut deja acest pas.“
În 13 octombrie, a fost zi cu noroc pentru unul dintre clienții noștri: Ryu Cheon a plecat din Coreea de Sud spre Europa și după o călătorie de 26.000 km cu Honda CB500X, a oprit în service-ul Honda Moto by Asko Group, să fie sigur că-și poate continua traseul pe bătrânul continent, pe care vrea să-l descopere într-un an. Am rămas prieteni, ne urmărim în online și ne apreciem reciproc!

24YM Gold Wing

Pe final de octombrie, am aflat și care vor fi noile culori disponibile pentru Goldwing: un verde mat, un alb perlat și un gri clasic. Totodată, am făcut cunoștință virtual cu noile modele Honda SH 125i/159i, făcute din materiale semi-transparente, nevopsite, de culoare verde, pentru ca producția lor să genereze cu 9,5% mai puține emisii de dioxid de carbon într-un an, față de modelele cu piese vopsite. Viitorul e aici!
La început de noiembrie, am avut iar motive de bucurie: am aflat că din peste 5.900 de motociclete și scutere înmatriculate anul acesta în România, aproape 1.400 poartă sigla Honda. Ne-am bucurat încă o dată că am putut contribui la astfel de statistici.
Tot în noiembrie, colegii noștri Marius și Alami au tras o fugă până la Milano (cu avionul, nu cu motorul)! Au participat la EICMA, cel mai important eveniment pentru industria celor două roți și comunitatea de entuziaști. Prin ce a impresionat acolo Honda Moto? Prin performanță! Gama de 500 cc are haine noi și tehnologie mai multă pentru Hornet și CBR500R (au atras multe, multe priviri, dar și exclamații!). NX500 a uimit și el cu ADN-ul aventurier. Aspect nou și pentru modelele de 650 cc, disponibile cu E-clutch. Au fost prezentate update-uri mari pentru Africa Twin și o nouă legătură IMU-DCT, care redefinește dinamica în curbe. Hornet 1000 și-a întins aripile. Descris pe scurt: pur și agresiv. Și… cireașa: Honda CBR600RR, cu 122 CP și tehnologii avansate de siguranță.
Dacă revizia unei motociclete nu este făcută într-un service autorizat, pot apărea ulterior probleme. Bucuria de a plăti mai puțin se transformă, astfel, în necazul că vei scoate mai mult din buzunar ca să dispară complicațiile. Este doar unul dintre subiectele despre care a vorbit colegul nostru Alami cu prietenii de la motoADN. Puteți citi întregul articolul în numărul 3 al revistei, lansat toamna aceasta.Am încheiat luna noiembrie cu o vizită importantă: am avut în showroom musafiri de onoare, alături de care am discutat despre efortul comun pe care-l depunem pentru orașe mai aerisite: ne-au vizitat Tatsuya Natsume, președintele Honda Trading Japan, dar și Makoto Hasegawa, președintele Honda Trading România.
Totodată, am susținut inițiativa prietenilor de la Grow and Know, care au strâns scrisori de la 600 de copii din medii defavorizate și ne-au invitat să fim Moș Crăciun! Una dintre locațiile noastre a devenit punct de colectare a darurilor.
Am încheiat anul cum nu se putea mai frumos: cu recunoșterea eforturilor noastre. De dinainte să inaugurăm Honda Moto by Asko Group, ne-am luat angajamentul de a oferi produse și servicii excepționale celor care ne trec pragul. E un proces de durată, care nu poate fi făcut decât cu loialitate față de brandul Honda. Am primit din partea Honda România distincția Best Customer Satisfaction 2023.
Tot ce ne dorim este să continuăm această călătorie cel puțin la fel de entuziaști și cu energie bună! Dacă ai citit până aici, îți mulțumim. Îți mulțumim și dacă ne-ai vizitat showroomul sau dacă ai ales service-ul nostru pentru întreținerea motocicletei tale. Îți promitem să fim aici și în 2024, cu cele mai bune soluții pentru tine.

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top