Consilieri pe hârtie, părinți de Honda în realitate

Astăzi nu aducem în discuție noutăți despre modele Honda sau ponturi pentru călătorii frumoase, ci dăm din casă. Avem și gemeni în familia Asko Group, dacă i-am observa doar în trafic. „Frații” de la showroom-ul nostru de pe Calea Giulești 8D au Civic-uri același model, aceeași culoare și luate cu aceeași pasiune, pentru automobilele Honda. Îți facem cunoștință cu Alexandru Scăunașu și Bogdan Constantin! Te vor îndruma către mașina potrivită nevoilor tale, din perspectiva unui profesionist, dar și a unui pasionat.

De ce e Honda specială față de alte mașini?

Pentru Bogdan, Honda înseamnă „tradiție și fiabilitate imbatabile”, iar Alexandru a ajuns la Honda în urmă cu zece ani. Fiind pasionat de automobile, era în căutarea unei mașini mai deosebite. Honda CRX Del Sol l-a cucerit imediat. A fost momentul în care și-a dat seama că fiecare model Honda are personalitate.

Nu este o simplă mașină. Te completează în funcție de dorințele pe care le ai.

Spui Honda și te gândești instant unde o găsești! Vine și răspunsul: la Asko Group, cel mai mare dealer Honda din țară. Atât Alex, cât și Bogdan, vin cu drag la birou, pentru că spun că aici s-a construit o echipă de pasionați pentru care mașinile sunt mai mult decât o necesitate.

Amândoi sunt consilieri de vânzări de aproximativ patru ani și consideră că diferența dintre un simplu vânzător și un consilier specializat este semnificativă. Scopul lor principal este să găsească mașina potrivită nevoilor clientului.

Alex și Bogdan sunt bucuroși că pot pune umărul la creșterea comunității de hondari: „Entuziasmul cu care oamenii își caută un automobil nou este molipsitor. Mereu mă bucur când primesc o recomandare. E cea mai bună apreciere a unui client.”, zice Alexandru.

Există competiție între ei?

Niciodată. „Ne motivăm unul pe altul.”, au susținut amândoi.

Civic 5D cu număr de înmatriculare asemănător

Alexandru a fost primul deținător al acestui model, însă nu l-a influențat în vreun fel pe Bogdan în alegerea ulterioară. „Ne asemănăm foarte mult, împărtășim aceleași pasiuni. Nu a fost nevoie să-i spun ce model să aleagă.” Bogdan a fost atras în primul rând de „sportivitatea Civic-ului, motorul fiabil, spațiul care oferă confortul necesar, dar și de design-ul care atrage multe priviri în trafic.”

Dacă nu te-ai uita cu atenție în parcare, ar fi foarte ușor să le confunzi mașinile. Pe plăcuța lui Alexandru se găsesc literele SKN, iar mașina lui Bogdan schimbă puțin ordinea: SNK. „A fost pură întâmplare. Combinația aceasta de litere am avut-o amândoi dinainte de a ne cunoaște, pe alte mașini.”, spune Bogdan.

Dacă Civic n-ar mai fi, ce-ar fi?

Amândoi rămân la Honda. Bogdan ne-a spus cum Type R i-ar face cu ochiul dacă ar fi nevoit să opteze pentru un alt automobil: „A ieșit mai mulți ani la rând cel mai rapid hot-hatch cu tracțiune față. Practic, are setările unei mașini de raliu pe care o poți pune pe stradă.”

E mai ușor să vinzi o mașină pe care deja o deții?

Bogdan spune că „e ușor să vinzi orice mașină atât timp cât ai încredere în produsul respectiv.” Alexandru susține că „întotdeauna e mai ușor, pentru că ajungi să o cunoști foarte bine și, fără să îți propui, livrezi mult mai multă încredere în automobilul respectiv.”

Modul în care îți întreții mașina contează cel mai mult.

Pentru Bogdan, a avea grijă de  mașină presupune mai multe aspecte: „Îi fac reviziile periodic, chiar inainte de termen. Folosesc combustibil de calitate și am grijă ca exploatarea să fie corectă pe orice tip de drum. Am o obsesie pentru jante. Chiar acum trebuie să sosească o comandă pe care o aștept nerăbdator. Chiar dacă Civic-ul 5D nu ar avea nevoie de niciun artificiu, pentru că iese singur în evidență, îmi place să am întotdeauna niște jante interesante la mașină.”

Alexandru își duce Civic-ul frecvent la spălătorie, îi face reviziile la termen și crede că „cel mai bun lucru pe care i-l poți face unei mașini este… să o conduci.” 🙂

Consilieri în patru ace. Pardon: la!

Amândoi se prezintă zilnic la patru ace. Uneori, simt nevoia să iasă cu ceva în evidență, iar colecția lor de cravate îi ajută. Bogdan are chiar și o colecție de șosete colorate, cu imprimeuri vesele. Le alege în funcție de starea pe care o are, iar când vine vorba despre cravate, preferata lui este cea roșie, de la Honda.

Chiar și Universul lucrează pentru prietenia frumoasă dintre ei. Anul trecut, Secret Santa pentru Alexandru a picat Bogdan și i-a făcut cel mai frumos cadou: îmbrăcăminte de bebeluș care va iubi Honda! Fetița lui Alex se va bucura de darul primit, pentru că de câteva zile a ajuns acasă, de la maternitate. „M-a luat prin surprindere. Sper că maimuței o să-i placă Honda. Oricum, o să-i vorbesc toată ziua despre mașini.”

Honda îți poate mări familia fără să aibă părinții tăi vreo legătură cu asta. Alex și Bogdan sunt un exemplu și ne bucurăm să avem așa frați uniți în showroom! Ai apucat să-i cunoști?

1 Comment

  • SORIN SELBINSCHI| 05.01.2024 at 18:26 Reply

    Pasiune pentru o masina pe care reusesc, din plin, sa o transmita clientilor. Personal, am experienta (traita) prin care am facut o vizita “de principiu” cu gandul de a achizitiona o Kia (show room comun la caea vreme) si am”plecat” cu CRV. Toata admiratia pentru doi profesionisti care “te invata” ce este bine sa alegi.
    Arh. Sorin Selbinschi

    Leave comments

    Your email address will not be published.



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    Back to top