Profesiile care „ne conduc“: Civic devine rezultatul unei expertize înțelepte

Vrem să-i cunoaștem mai bine pe cei care aleg o Honda ca partener de drum, să vedem de ce au optat pentru un anumit model și cum evaluează mobilitatea oferită de un automobil japonez. La Asko, alegerile sunt dublate de calități comune și de visuri care se împlinesc. Am făcut o serie de interviuri cu oameni din diferite domenii, pentru a vedea dacă există vreo legătură între profesia lor și brand-ul Honda.

Astăzi îl descoperim pe cel mai vârstnic client al nostru: domnul Profesor Doctor Victor Jinga. Are 82 de ani și a cumpărat recent un Civic Sedan. Este și cel mai conștiincios client. Probabil că anii petrecuți la Institutul de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu“ pe o poziție cu multă responsabilitate și asumare l-au făcut să vrea să descopere chiar și cele mai mici detalii despre noua lui mașină. Este, de altfel, printre puținii clienți care au consultat cap-coadă manualul stufos al automobilului. Hai să vedem ce motive a avut pentru a face această alegere!

De ce ați ales Honda?

Am vrut neapărat un automobil japonez, pentru că m-am documentat și știu că-s trainice. Mi-am cumpărat recent cartea „Drumuri de vis prin Europa“. Vreau să călătoresc și să mă simt în siguranță, așa că am ales un Civic Sedan. Îmi place mult, vreau să-mi fie ultima mașină. La vară, voi pleca împreună cu soția mea într-un circuit care va îmbina mai multe criterii: vom vizita locuri turistice, dar vrem să ținem cont și de aspectele culturale și gastronomice.

Revenind la mașină, mi-am dorit neapărat cutie automată. Toată viața am avut mașini noi, cu transmisie manuală, așa că am zis că pentru confort, acum am nevoie de ceva care să-mi facă drumurile mai ușoare. Prima dată am condus mașină automată la Chicago, în 1980. Am luat șapte ore de șofat ca să mă descurc. Am avut puține emoții când am reînceput să conduc automată, dar e mult mai ușor, pentru că în București trebuie să fii atent la o mulțime de lucruri în jur. În plus, am învățat să conduc cu ajutorul padelelor și asta chiar mi-a schimbat viziunea la drum lung.

După ce am condus Civic-ul meu două săptămâni, îi găsesc multe avantaje: am ales motorul de 1500 cm3, cu 180 c.p. Face suta de kilometri în 8 secunde și… are demaraj. Ce să mai zic? Finisajele sunt exact ce mi-am dorit.

Care sunt primele valori care vă vin în minte când spuneți Honda?

Fiabilitate. Honda produce mașini cu motoare foarte bune, știam asta de când urmăream Formula 1.

Tehnologia, care mă păzește: îmi arată unghiul mort și imaginea Reverse. Un alt element care mă face să stau liniștit este garanția de cinci ani. Cred că am condus în ultimii 13 ani peste 130.000 de km. Iar pe următorii vreau să-i parcurg în siguranță, să fac plimbări lungi și amintiri frumoase. Cu mașina asta închei…

Povestiți-mi o întâmplare pe care le-ați spus-o și prietenilor despre dumneavoastră și Civic.

Încă nu am avut timp să le zic ceva, pentru că încă ne cunoaștem, suntem tovarăși de două săptămâni. Le-aș zice, însă, în momentul ăsta, că a fost o dovadă de curaj să-mi cumpăr o mașină automată și am făcut asta pentru că am multe avantaje: transmisia automată valorifică puterea motorului foarte bine, indiferent de împrejurare. În plus, mă stresez mai puțin, mai ales într-o aglomerație urbană precum Bucureștiul.

Dacă mâine ați vine automobilul, ce i-ați spune viitorului proprietar despre el?

Că este o mașină impecabilă, din toate punctele de vedere: tehnologie, poziție, design și spațiu. Și… eu simt că îmi dublează sentimentul de siguranță, mai ales când depășesc.

 

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top