Noua Honda Civic în România

La mijlocul lunii ianuarie, am asistat la dezvăluirea noului Civic în cadrul întâlnirii dealerilor Honda din România. Ce am văzut acolo, urmează să vă povestim în următoarele rânduri.

Cu cât se apropie primăvara, cu atât entuziasmul și nerăbdarea noastră cresc.

Bucuria temperaturilor pozitive și mângâierea primelor raze de soare sunt și ele fenomene mult-așteptate, dar principalul motiv pentru care noi ne-am încercuit în calendar lunile aprilie și mai îl reprezintă lansarea noului Civic în România.

Și pentru că vrem ca toți fanii Honda să fie pregătiți cum se cuvine pentru întâmpinarea noului membru al familiei, am pregătit o sinteză ale celor mai importante date pe care le avem despre a zecea generație Civic.

 

Noul Civic vine cu cea mai bogată echipare standard

Noul Civic vine cu cea mai bogată echipare standard

 

  • Dimensiuni

Față de generația anterioară, noul Civic a crescut considerabil, fiind cu 130 mm mai lung si 30 mm mai lat. Așadar, modelul a căpătat caracteristici sportive, o siluetă mai joasă și măsoară acum 4,49 m în lungime, 1,80 m în lățime și 1,42 m înălțime.

Un interes deosebit a fost acordat interiorului, astfel încât noua generație aduce mai mult spațiu pasagerilor pentru picioare și genunchi (+45 mm). Inginerii Honda au avut grijă și de volumul portbagajului care, deși este unul dintre cele mai spațioase din clasă încă de la generația anterioară, a crescut și el și a ajuns la 478 litri.

 

  • Motorizări și echipări

După cea mai mare investiție din istoria Honda în ceea ce privește dezvoltarea de model, facem cunoștință cu primul Civic disponibil exclusiv cu motorizări supraalimentate.

 

 

Civic 5D 17 YM:

  • 1.0 i-VTEC Turbo, 3 cilindri în linie 129 CP

Echipări: Confort, Elegance, Executive

  • 1.5 i-VTEC Turbo, 4 cilindri în linie 182 CP

Echipări: Sport, Sport Plus, Prestige

Civic 4D 17 YM:

  • 1.5 i-VTEC Turbo 4 cilindri în linie 182 CP

Echipări: Confort, Elegance, Executive

 


Motorizările disponibile sunt de 1.0 i-VTEC Turbo în 3 cilindri și de 1.5 litri i-VTEC Turbo în 4 cilindri.
 

Motorizarea 1.0 i-VTEC Turbo în 3 cilindri vine cu 129 de cai putere, iar prin sistemul de supraalimentare produce mai multă putere pentru un consum mai mic. În plus, inginerii japonezi s-au asigurat că emisiile de CO2 nu depășesc 110g/km și au lucrat la un design compact care conferă mașinii greutate redusă și dinamică superioară.

Pe de altă parte, motorizarea 1.5 i-VTEC Turbo în 4 cilindri vine cu 182 de cai putere, trăsătură care nu face decât să accentueze și mai mult sportivitatea modelului. În acest caz, cu un consum mixt se ajunge la 5,2l/100km, iar emisiile de CO2 ating 133g/km.

Poate cel mai important lucuru pe care trebuie să îl reținem este faptul că noul Civic vine cu cea mai bogată echipare standard încluzând jante de aliaj, sistemul Honda Connect Navi 7, aer condiționat automat dual, pachetul Sensing, pachet exterior sport, dar și frâna de parcare electrică cu funcție AutoHold, senzori de parcare față/spate, faruri și proiectoare de ceață cu tehnologie LED.

Comparativ cu generația anterioară, noul Civic 5D vine cu o echipare completă de siguranță standard incluzând Intelligent Adaptative Cruise Control (i-ACC, sistem inteligent și adaptativ de menținere a vitezei de croazieră), Collision Mitgation Braking System (CMBS, sistem automat de frânare cu funcție de detecție pentru pietoni), Forward collision warning (FCW, sistem automat de avertizare la coliziune), Lane departure warning (LDW, sistem de avertizare la depășirea benzii de rulare), Road departure mitigation (RDM, sistem de asistare a menținerii benzii de circulație cu intervenție activă asupra direcției), Traffic Sign Recognition (TSR, sistem de detecție și afișare a semnelor de circulație), Intelligent speed limiter (ISL, sistem inteligent de limitare a vitezei în mediul urban), Lane keep assist (LKA, sistem de afișare a menținerii benzii de rulare).

 

 

A zecea generație Civic se va lansa în România în primvărara lui 2017

A zecea generație Civic va fi disponibilă în România din primvărara lui 2017

 

  • Opțiuni cromatice

Față de Civic 5D 16YM, Honda adaugă două culori noi în gamă: Sonic Grey Pearl și Rally Red, în timp ce pentru Civic 4D gama de culori se mărește cu patru noi nuanțe: Lunar Silver Metallic, Midnight Burgundy Pearl, Brilliant Sporty Blue și Rally Red.

Față de vechea generație, noul Civic vine deci cu ținută dinamică superioară, ergonomie simplificată a comenzilor, izolare acustică superioară, tehnologie de top, coordonate sportive și o latură practică, în ton cu istoria modelului.

 

Dacă te-am făcut curios, consultanții Asko îți stau la dispoziție atât la telefon, cât și în showroom.
Contactează-ne și asigură-te că vei fi primul din cartierul tău care va conduce noul Civic!

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top