Honda Jazz revine în 2018 mai bine „îmbrăcat“, mai puternic și mai… aspirat

  • un plus de sportivitate la exterior și o dinamică îmbunătățită;
  • motor aspirat pe benzină de 130 c.p. disponibil în premieră pentru Jazz;
  • păstrează aceeași versatilitate de neegalat și cel mai amplu spațiu pentru pasageri din clasa lui.

 

Îndrăgit datorită personalității puternice și a fiabilității sale imbatabile, noul Honda Jazz a fost prezentat în această toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt. În plus față de restilizarea exterioară și interioară, noul Jazz va avea sub capotă, pentru prima dată în Europa, motorul aspirat pe benzină de 1.5 litri i-VTEC și 130 c.p.

Jazz se aliniază, odată cu schimbările apărute la designul exterior, noului stil al familiei de modele Honda. Astfel, i se atribuie inclusiv designul frontal, la nivelul grilei radiatorului și al farurilor, de aripă integrată „Solid Wing Face“. Bara de protecție față are un desen mai clar, cu linii mai agresive, conturate în jurul prizelor de aer. Partea din spate este restilizată de asemenea, un nou ornament trapezoidal negru facându-și apariția în partea inferioară a barei de protecție.

Motorul i-VTEC de 130 c.p. oferă o valoare mare de cuplu și un consum redus de benzină, răspunzând deopotrivă rigorilor impuse de normele anti-poluare Euro 6. Înregistrând un consum mediu de numai 5.4l/100 km., nivelul emisiilor a coborât pâna la 124g CO2/km atunci când funcționează „legat“ la transmisia automată CVT. Sistemul de transmisie automată CVT a fost îmbunătățit deopotrivă, oferind un răspuns la accelerare mai liniar și mai rafinat.

Noul Honda Jazz păstrează versatilitatea excepțională moștenită de la predecesorul său, incluzând un spațiu pentru bagaje de 354 de litri, ce poate fi extins la 897 de litri odată cu plierea scaunelor din spate. Spațiul destinat pasagerilor rămâne în continuare fără rival în clasa din care face parte. Sistemul Magic Seats permite numeroase configurații de transport pentru bagajele voluminoase, oferind un spațiu de încărcare total cu lungimea de 2.480 mm și cu o înălțime de 1.280 mm.

Configurația standard a noului Jazz include dotări precum: cruise control, scaune încălzite, faruri automate și sistem de frânare autonom (City-Brake Active Safety System). Dintre opționale nu lipsesc jantele pe 16 inchi vopsite în negru lucios, farurile cu LED, display-ul de 7 inchi al sistemului Honda Connect, camera pentru mersul înapoi, sistemul „keyless“ pentru acces și pornire, precum și tehnologii avansate de siguranță ca Atenționarea în caz de Coliziune Frontală (Forward Collision Warning), Atenționarea la Părăsirea Benzii de Circulație (Lane Departure Warning) și Recunoașterea Semnelor de Circulație (Traffic Sign Recognition).

Motorul aspirat pe benzină de 1.3 l i-VTEC va fi în continuare disponibil pentru majoritatea nivelelor de echipare.

3 Comments

  • Lucian| 24.06.2018 at 11:12 Reply

    Salut.

    Tot aștept să apară și nimic.

    Ceva noutăți când va putea fi comandat ?

    Mulțumesc

    • Asko| 29.06.2018 at 15:51

      Salut, Lucian. Momentan nu avem nicio informație oficială de la Honda România, nu putem spune nici măcar estimativ când ar putea fi disponibil. Imediat ce vom avea prețuri, le vom publica pe website și pe pagina noastră de Facebook.

  • Lucian| 04.07.2018 at 11:25 Reply

    Masina este geniala, si este exact ce am nevoie pentru oras si iesiri ocazionale in afara.
    Mai ales ca e Benzina, motor de 1.5 aspirat, deci f fiabil.
    Foarte stabila : https://www.youtube.com/watch?v=oCPl7Er22e4

    Leave comments

    Your email address will not be published.



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    Back to top