Înainte de a pleca în vacanță

Cel mai așteptat moment al anului, concediul, bate la ușă. Iulie și august sunt lunile cu cel mai mare flux de trafic pentru petrecerea timpului liber. Crește, astfel, numărul blocajelor rutiere, al accidentelor, dar și cel al defecțiunilor.

Pentru a evita provocările de mai sus, pune la punct aspectele legate de drumul pe care îl vei parcurge și de automobilul cu care te vei deplasa. Îți dăm câteva ponturi pentru a avea o călătorie reușită.

PLANIFICĂ-ȚI TRASEUL ÎN AVANS

Toți ne bazăm pe aplicațiile mobile când vine vorba despre drumurile spre locuri în care nu am mai fost. Totuși, cel mai bine ar fi să arunci un ochi de acasă peste traseu, ca să ai habar ce te așteaptă. Apoi, poți alege ruta mai rapidă sau un drum lung, dar poate plin de peisaje frumoase. E bine să te informezi despre cele mai bune rute, despre starea drumurilor și dacă există lucrări de întreținere pe anumite sectoare. De asemenea, ia în calcul și un plan B, pentru a te putea descurca în orice situație care ți-ar putea strica starea de bine.

DRUMUL PÂNĂ LA DESTINAȚIE DUREAZĂ MAI MULT DE DOUĂ ORE?
IA O PAUZĂ ȘI PROFITĂ DE EA.

Oboseala este una dintre principalele cauze ale accidentelor, iar siguranța este cel mai important factor atunci când călătorești. O dată la două ore ar trebui să tragi pe dreapta: mașina se odihnește, tu te relaxezi un pic, iar reflexele ți se reactivează. Sigur îți vor mulțumi și cei care sunt cu tine.

PUNE-ȚI MAȘINA LA PUNCT

Înainte de a pleca la drum, verifică să ai totul în ordine, mai ales dacă știi că ai putea avea probleme în cazul anumitor aspecte. Neapărat trebuie verificată starea anvelopelor, inclusiv cea a roții de rezervă, ca să nu aibă fisuri sau zone deformate. În cazul bateriei, bornele trebuie să fie bine fixate, iar lichidele din mașină să fie la nivelul indicat. Sunt vizate: uleiul de motor, lichidul de răcire, lichidul de frână și direcție și cel de parbriz. Toate luminile trebuie să funcționeze corect, iar farurile să fie mereu curate. Atenție și la reglarea înălțimii lor, mai ales dacă știi că vei încărca destul de mult mașina…

Cel mai simplu este să faci un drum până la service. După ce mașina a fost consultată de mecanic și ți-a dat undă verde de drum, pleci cu inima împăcată.

NU-ȚI LUA DECÂT CE AI NEVOIE

Prea multe bagaje pot compromite comportamentul masinii, dar și consumul. De asemenea, este important cum le aranjezi în portbagaj: cele mai grele trebuie plasate în partea inferioară, pentru a nu afecta centrul de greutate. Consumul poate crește chiar și cu 25% dacă toate locurile mașinii vor fi ocupate și portbagajul plin. Altfel, dacă iei în calcul să cari mai multe genți, trebuie să mărești presiunea din anvelope…

COPIII, ÎNTOTDEAUNA BINE AȘEZAȚI

Siguranța ta și a familiei tale este cel mai important lucru. Folosește centurile, iar în cazul copiilor, asigură-te că au scaune specifice vârstei lor. Am detaliat subiectul în urmă cu ceva timp. Găsești aici toate informațiile necesare.

Îți dorim să ai parte de o călătorie plăcută și să-ți faci amintiri frumoase. Și multe fotografii. 🙂

1 Comment

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top