Honda la Salonul Auto de la Geneva

Desfășurat la mijlocul lunii martie 2017, Salonul Auto de la Geneva a reprezentat momentul ideal pentru prezentarea a numeroase premiere în industria automobilelor. Honda s-a ridicat din nou la așteptările fanilor săi și s-a remarcat prin câteva surprize de-a lungul evenimentului.

Așadar, înainte să ne îndreptăm atenția spre planurile Honda pentru următorul salon, haideți să ne asigurăm că am ținut pasul cu noutățile acestui an. Iată în câteva rânduri informațiile care nu ar fi trebuit să îți scape:

 

1. Noua generație Civic Type-R, cu 10 CP în plus față de generația anterioară

 

Noua generație de Civic Type-R se concentrează pe oferirea unei experiențe unice pentru șofer. (Alin Dincă, director vânzări Asko)

Honda Civic Type-R exterior

Noul Type-R păstrează configurația cu roți motrice față a vechiului model și oferă același motor 2.0 Turbo de pe generația anterioară. Acesta este însă reglat la nivel software pentru a dezvolta 320 CP (+10) la 6500 rpm. În ceea ce privește dimensiunile, noul Type-R are un centru de greutate coborât cu 3.4 centimetri, iar rigiditatea torsională, deja la cote înalte, crește cu 39%.

Dar ce înseamnă mai exact aceste modificări? Directorul nostru de vânzări, Alin Dincă, ne explică de ce noul Type-R este mașina ideală pentru șoferii atașați de experiența unui condus sportiv:  

Într-o lume în care cei mai mulți producători aruncă în luptă soluții de transmisii automate și tracțiune integrală pentru hot hatch, Honda insistă să păstreze cât mai mult din plăcerea pură a condusului sportiv, punând la dispoziția șoferului un mix de trei pedale, un levier pentru schimbarea treptelor de viteză, o axă motoare și un propulsor puternic, toate deservite de un șasiu excelent. Poziția de condus va fi cea mai joasă din istoria Type-R, fiind coborâtă cu 50 mm față de generația precedentă, șoferul fiind astfel și mai conectat la valențele sportive ale modelului.

Honda Civic Type-R interior

Probabil toate informațiile te-au făcut și pe tine să te întrebi o mulțime de alte lucruri la care vom găsi împreună răspunsul numai când va apărea modelul și în România. Iar acest lucru se va întâmpla, tot conform lui Alin, în această toamnă: până când iarna își va intra în drepturi, va fi suficient timp pentru călătorii spectaculoase la volanul noului Civic Type-R.

 

2. Honda Neuv concept

 

Unul dintre cele mai interesante concepte de la Salonul Auto de la Geneva a fost fără îndoială Neuv (New Electric Urban Vehicle), concept electric care iese în evidenţă în special prin designul atipic care oferă spaţiu pentru numai doi pasageri.

Honda Neuv include o serie de dotări neobișnuite precum un aşa-numit “motor de emoţii” şi un asistent personal capabil să aleagă muzica pe baza comportamentului şoferului. În ceea ce privește tehnologiile digitale, Neuv oferă posibilitatea de a plăti parcarea sau de a realimentarea cu energie direct din maşină, grație unui parteneriat cu Visa care permite integrarea datelor cardului bancar.

O inovație o reprezintă și sistemul de realitate virtuală şi augmentată dezvoltate printr-un parteneriat cu studioul cinematografic DreamWorks Animation.

 

Honda NeuV Concept

 

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top