Ce trebuie să știi despre Electric Castle

Mai sunt mai puțin de două săptămâni până la Electric Castle, așa că am făcut o listă cu lucruri pe care e bine să le știi dacă vei ajunge acolo: am notat câteva obiecte care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj, artiștii pe care vei avea ocazia să-i asculți și ponturi adunate de la cei care au fost la Electric Castle în anii trecuți… E de ajuns să ai un singur rucsac cu tine: mergi să te simți bine, deci nu are rost să te încarci cu o mulțime de obiecte. Dacă, totuși, ai mai multe de luat, îți poți lăsa lucrurile în portbagajul modelului tău Civic de la Honda, care este unul dintre cele mai spațioase din această clasă.

RUCSACUL

Din tradiția festivalului face parte și ploaia, așa că nu ar strica să-ți iei o pereche de cizme de cauciuc și o pelerină de ploaie. Încearcă să nu cumperi cea mai ieftină pelerină pe care o găsești, pentru că s-ar putea să regreți. Dacă iei una dintr-un plastic mai bun, vei avea certitudinea că nu se va rupe când vei încerca să duci paharul cu bere la gură.

Pentru cizmele de cauciuc, e bine să fii pregătit(ă) cu bandă adezivă. În caz de ploaie torențială, cizmele de cauciuc rețin imediat apa. Și sigur nu vrei să le golești de câteva ori pe zi și să-ți schimbi întruna ciorapii. Așa că, banda adezivă va fi fermoarul care te va salva…

Plasturi. Nu se știe când ai nevoie și sunt prea multe persoane care merg spre cortul medicilor ca să ceară. Nu le îngroașa și tu statistica.

Șervețele. Umede și uscate. Bune dacă-ți curge nasul, dacă dai muștar pe tine, dacă trebuie să mergi la toaletă sau vrei să-ți ștergi încălțămintea de noroi.

Soluții pentru mahmureală: medicamente pentru dureri de cap și vitamine. Eventual, niște batoane cu proteine care îți pot da energie în caz că te simți fără vlagă. Dar nu lua cu tine pastile care pot fi considerate periculoase, de genul Xanax.

Loțiune de protecție solară. Și ceva de pus pe cap, dacă nu vrei dureri și stări urâte. O usturime a pielii își va strica buna dispoziție și cheful de a te distra.

Cameră foto: no photos, no memories. Sigur ai pe acasă un aparat foto pe care nu l-ai mai folosit de ceva vreme, genul de „săpunieră” pe care odată ai considerat-o cea mai tare invenție. E timpul s-o scoți din sertar: nu-i vei duce grija prea tare și, astfel, te va ține și mai mult bateria telefonului mobil. De asemenea, nu uita de încărcător și de bateria externă, dacă ai. Chiar dacă vor fi la dispoziția vizitatorilor o grămadă de locuri pentru încărcarea telefoanelor, trebuie să ții cont și că vor fi acolo zeci de mii de oameni zilnic…  Iar pentru cei care nu pot adormi cu gălăgie pe fundal, sunt foarte utile niște dopuri de urechi.

CE NU AI VOIE SĂ IEI CU TINE

Dacă ai de gând să pui în traistă un briceag, ține cont că nu trebuie să aibă lama mai mare de 6 cm. Câinele, pisica sau papagalul tău, toate vor rămâne acasă. Le povestești la întoarcere cum a fost. 🙂 Chiar dacă se anunță zile ploioase, nu ai voie cu umbrele. Pe lista lucrurilor interzise mai sunt boxele, bicicletele și, bineînțeles, armele. Toate detaliile le găsești în regulamentul publicat pe pagina oficială a festivalului.

INFORMAȚII UTILE

Accesul se face începând de miercuri, 18 iulie, de la zece dimineața. Fiecare participant va fi percheziționat la intrare. Cine refuză nu poate intra. Dacă vei ajunge la Bonțida cu mașina personală, găsești aici câteva informații utile pentru a te pregăti de drum lung. Nu te gândi că drumul va fi obositor, la volanul unui automobil Honda, experiența de a conduce este ceva nou în fiecare zi, iar starea pe care o vei avea la destinație va fi una relaxată.

Cine și-a luat cazare în Cluj-Napoca trebuie să ia în calcul că va costa ceva și autobuzul până la festival. Electric Castle nu este doar despre muzică. E musai să tragi o fugă și pe la corturile cu diferite activități din incinta evenimentului. În plus, festivalul are scopul de a salva castelul Banffy, prin donații din vânzări. Până acum, organizatorii EC au reușit să restaureze acoperișul castelului și au contribuit la lucrările de conservare. Anul trecut, au ajuns la Bonțida peste 170.000 de persoane, iar o parte din banii strânși din vânzări a fost folosită pentru renovarea castelului.

Dacă vrei să profiți de ocazie pentru a vizita și orașul Cluj-Napoca, să ai în vedere că ora cea mai potrivită la care te poți întoarce este, de cele mai multe ori, cea în care sunt headlinerii pe scenă. Deci, trebuie să-ți alegi o zi în care cântă un artist pe care nu ții neapărat să-l vezi. Să ții cont și că drumul de la Cluj până în Bonțida durează cam 40 de minute sau chiar o oră.

CE-ȚI VOR AUZI URECHILE? 

Atracția festivalului va fi Jessie J. Melodiile ei se găsesc pe primele locuri în topurile muzicale, iar videoclipurile au sute de milioane de vizualizări pe YouTube. Printre cele mai cunoscute sunt „Nobody’s Perfect”, „Price Tag”, „Flashlight” și „Domino”. Capul de afiș este completat de Damian Marley și London Grammar. Iar pe listă se mai află Groove Amanda, Mura Masa, Romare și Nothing But Thieves, Netsky, Wolf Alice, JP Cooper și The Horrors.

Cam atât de aici. Așteptăm mai multe de acolo. Have fun! 🙂

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top