Blog

Latest Industry News

E-Call, butonul care bandajează pericolul

Cutremure cu magnitudine mare, avioane care pică din cer, atentate, calamități naturale, accidente rutiere… De multe ori, pericolul apare de unde nu te aștepți și trebuie să reacționezi spontan. Siguranța a devenit un aspect extrem de important în viețile noastre și criteriul principal când alegem: casa în care locuim, locul unde plecăm în vacanță, automobilul pe care îl conducem.

La ce te gândești când spui mașină și siguranță? Conducere preventivă, centură de siguranță, airbag-uri și teste Euro NCAP? Astăzi vorbim despre un anumit aspect. De multe ori când simțim pericolul, căutăm o portiță de salvare. În Honda CR-V, salvarea vine printr-un buton. Se numește eCall și cheamă ajutoare.

Ce este?

Este un buton poziționat pe plafon, lângă luminile de interior. Are rolul de a suna automat după salvatori, dacă automobilul tău Honda detectează pericol în jur. Concret, în cazul unei coliziuni, sistemul va determina gradul de impact în baza informațiilor colectate de la senzorii mașinii, iar în funcție de severitatea impactului, va iniția apelul către serviciile de urgență.

Cum funcționează?

Sistemul 112 eCall este activat, dar pasiv, atunci când punem contactul. Se declanșează doar în cazul în care vehiculul este implicat într-un accident grav. În rest, rămâne inactiv. Jurnalul datelor de activitate este păstrat doar pentru perioada necesară gestionării apelului de urgență și nu mai mult de 13 ore de la inițierea apelului. Aceste date cu caracter personal sunt procesate în conformitate cu normele Uniunii Europene.

Când se activează, sistemul eCall se conectează la cel mai apropiat centru de intervenție în caz de urgență. Astfel, poți vorbi cu operatorul centrului de urgență și, în același timp, se transmit automat: locul, ora accidentului, seria de caroserie și direcția de mers a autovehiculului în care te afli.

De asemenea, dacă este necesar, sistemul poate fi declanșat manual, iar în cazul în care nu funcționează, vei primi un mesaj de avertizare.

Siguranța înainte de toate! Honda CR-V vine echipat cu un astfel de buton, dar și cu Honda Sensing din dotarea standard. Este vorba despre un ansamblu de tehnologii menite să îți poarte de grijă în călătorii și să-ți facă drumurile mai ușoare.

Îți dorim să nu ajungi vreodată să folosești butonul eCall! 🙂

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top