Curs de siguranță rutieră pentru un viitor cu șoferi mai responsabili la Asko Group

 

Pe final de an școlar, la Asko Group a sunat clopoțelul pentru ora de siguranță rutieră! 🔔

Pentru că la Honda creștem împreună, ne-am gândit la cei mai tineri viitori șoferi. Am dezvoltat și implementat un proiect special pentru ei, având ca obiectiv familiarizarea copiilor cu regulile de circulație. La atelierul organizat de noi și susținut de Alexandra Mircea, Youth Trainer, ne-au fost alături prichindei cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani.

Deprinderea cunoștințelor despre circulația rutieră este esențială și poate fi mai ușoară în copilărie. Așadar, am îmbrăcat haina profesorului și i-am introdus pe cei mici în universul rutier. Până la final, am reușit să înțelegem tainele traficului și să învățăm, prin joc și strategie, regulile de circulație.

Dar hai mai bine să îți povestim cum a fost!

În primul rând, trebuie să faci cunoștință cu Alexandra Mircea. Este trainer și consilier de dezvoltare personală, cu peste opt ani de experiență în organizații de tip ONG și peste patru ani în training și educație non-formală (copii, adolescenți și profesori). Viziunea ei este de a forma viitori adulți independenți, care să aibă încredere în puterile lor și să trăiască viața pe care doresc să o aibă.

„Pentru mine, lucrul cu copiii a venit mereu natural, ca un firesc care continuă sa crească odată cu experiențele pe care le am. Probabil cuvintele care mă definesc cel mai bine sunt entuziasmul și culoarea – pe care le pun în tot ceea ce fac și care îmi aduc copiii atât de aproape de suflet.”

Iar copiii au simțit, pe bună dreptate, energia pozitivă pe care Alexandra o aduce, cei mici dezlipindu-se cu greu de ea la finalul atelierului. O confirmă fotografiile în care Alexandra primește mereu îmbrățișări de la gașca de prichindei.

Cursul a început undeva în jurul orei 11 dimineața. Copiii s-au strâns pe un „covor surpriză” în jurul Alexandrei și, după o tură de prezentări, a sunat clopoțelul de intrare la ora de educație rutieră. Se vede că cei mici au fost odihniți fiindcă au urmărit cu mult interes explicațiile Alexandrei. Atenția le-a fost captată de semnele de circulație colorate (pe câteva le-au și recunoscut), dar și de regulile de traversare sau de exemplele concrete pregătite.

Și pentru că jocul este cel mai bun mod de a-ți testa cunoștințele, prichindeii s-au aventurat într-un concurs de răspunsuri corecte. Rezultatele? Promițătoare! Se pare că vom avea o mână de viitori adulți precauți în trafic.

După atâta distracție, nu poate urma decât o pauză de gustare! Atât părinții, cât și copiii, s-au delectat cu bunătăți pe care le-am așezat cu drag la recepție. Brioșele cu afine, fursecurile și fructele au asigurat doza de energie necesară pentru a continua jocul și învățarea.

Partea a doua a cursului a început cu cei mici așezați într-un șir indian și urmărind-o curioși pe „doamna profesoară”. Se putea simți atmosfera relaxată în tot showroom-ul Asko Group. Atât de prinși au fost copiii în vraja momentului, că nici n-au sesizat cum ne învârteam noi de colo-colo, pregătindu-le surpriza zilei.

Între timp, părinții au avut și ei parte de activități „educative”! După un saleu și o cafeluță, a urmat un tur prin culisele reprezentanței noastre. Directorul de service, Răzvan Niculae, a prezentat în detaliu spațiile de lucru: atelierul de reparații, tinichigeria și vopsitoria.

Asta le-a dat suficientă libertate copiilor să se zbenguie dintr-un colț în altul, să pună întrebări și să se bucure de partea cea mai amuzantă a evenimentului: cursa cu mașinuțele teleghidate! Nu vom da detalii, fiindcă ne dorim ca această activitate să rămână o surpriză și pentru viitoarele evenimente. Vom spune doar că, în viața reală, nu s-ar lăsa cu atâtea râsete atunci când un șofer este oprit pentru nereguli în trafic 🙂

O serie de poze și îmbrățișări mai târziu, copiii și părinții au plecat cu zâmbetul pe buze spre casă și cu încrederea că cei mici vor fi mai în siguranță în trafic.

Educația este esențială pentru a construi generații de adulți cu simț al răspunderii și cu respect față de cei din jurul lor și de mediul înconjurător. Suntem onorați să facem parte din acest proces, în felul în care știm cel mai bine: cu și despre mașini.

„Siguranța este cea care le permite oamenilor să își întindă aripile”, cred inginerii Honda. Sub sloganul „Siguranță pentru toți” („Safety for Everyone”), Honda face demersuri pentru atingerea obiectivului de reducere a numărului de coliziuni la nivel global și pentru asigurarea unei libertăți de mobilitate a șoferilor.

Proiect inițiat de Asko Group, ca parte a strategie noastre de sustenabilitate, aliniată la planul global de sustenabilitate a mărcii Honda pe care o reprezentăm. Direcția urmărește să atingă următoarele obiective strategice: educație, condus responsabil și siguranță în trafic, creare de valori sociale.

Pentru că învățăm unii de la ceilalți, avem permanent nevoie de feedback. La finalul evenimentului, i-am invitat pe părinții prichindeilor să ne lase câteva gânduri, impresii și recomandări. Astfel am aflat că cel mai mult le-au plăcut copiilor „atmosfera și jocurile, dar și faptul că au condus mașinuțele cu telecomandă”. În plus, și-au făcut prieteni și s-au simțit atât de bine încât își doresc să revină și împreună cu colegii de la școală. La rândul lor, părinții s-au bucurat de timpul liber pe care l-au avut și de lucrurile interesante pe care le-au aflat despre Honda, despre Asko Group și despre profesioniștii care lucrează aici.

Întrebați cu ce au rămas copiii în urma atelierului, ei ne-au răspuns: „cu noțiuni extinse despre circulație și conduită rutieră”, „au învățat semnele de circulație, dar și când trebuie să bea apă atunci când merg cu bicicleta sau trotineta”. Iar unii dintre ei s-au îndrăgostit așa de tare de Honda, încât unul dintre băieți „s-a hotărât să proiecteze mașini Honda”, iar alții își doresc să cumpere o Honda Jazz sau o Honda CR-V roșie.

La Honda, creștem împreună!

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top