CR-V Hybrid, promisiunea noastră ECO

Weekend-ul trecut i-am spus „Bun Venit“ celui mai nou membru din familia Honda. CR-V Hybrid a parcat în showroom-ul nostru din Chiajna și a venit cu o promisiune: viitorul este mai curat și mult mai protejat, dar pentru asta, trebuie să nu neglijăm nicio clipă prezentul. Pornind inițial ca un explorator capabil să ducă oamenii cât mai aproape de inima naturii, CR-V arată că este capabil să depună toate eforturile necesare conservării mediului înconjurător.

CR-V-urile așteaptă să îi cunoască pe vechii și noii pasionați de Honda. Se pare că primii musafiri sunt samurai! Fac parte dintr-o comunitate în care își împart experiențe legate de Civic-urile pe care le conduc. Organizează întâlniri dese în jurul acestor mașini, iar sâmbăta trecută a fost una dintre ele. S-au oprit la noi în parcare. Automobilele lor, frumos aranjate în fața showroom-ului, au fost prezente pentru a-și susține fratele mai mare: Noul CR-V.

Afară, în partea laterală a showroom-ului este parcat câte un model din fiecare generație CR-V. O simplă privire spune o poveste cu atât de multe capitole, ce are în spate zeci de ani de muncă, evoluție și acceptare. Generații întregi de oameni au experimentat emoții puternice sau și-au găsit un partener de nădejde în fiecare dintre aceste modele. Privindu-le, îți dai seama cât de frumos se schimbă lucrurile și simți că ai nevoie și tu să ții pasul transformărilor în bine.

Colegul nostru Alin Dincă a făcut o trecere în revistă a istoriei modelului CR-V și tehnologiei hibride. Prezentarea sa a așezat lucrurile mai ordonat în mintea noastră și am aflat noutățile, dar am dat și un refresh la noțiunile deja știute. În plus, nimic nu se compară cu o părere sinceră de la oamenii în cunoștință de cauză. Așa că am avut doi invitați speciali, deținători de Honda, unul utilizator al actualului sistem hibrid (i-MMD), iar celălat, utilizator al vechiului sistem hibrid de la Honda (IMA).

Domnul doctor Florian Berghea conduce Noul CR-V Hybrid de aproape o lună și ne-a făcut un scurt rezumat despre cum i-a îmbunătățit viața tehnologia hibridă și ne-a dezvăluit câteva dintre argumentele care l-au făcut să aibă această alegere.

M-am trezit cu dorința de a merge la serviciu, ca să pot conduce mașina.

Hibridul ți-l cumperi până la urmă pentru liniște, iar soția mea a vrut liniște. Pe mine nu mă deranja convenționalul, că în cazul lui, era un zgomot bărbătesc.

CR-V Hybrid are suspensiile mai moi și, în București, nu mai simți că ți se lipește spatele de scaun.

O a doua părere a venit de la Denisa Stănescu. Ea are o Honda Insight de mai bine de un an. A avut doar cuvinte de laudă, fiind mândră că la prima revizie, mașina nu avea deloc uzate plăcuțele de frână.

Consumul este mai mult decât decent, impozitele sunt mai mici, iar costurile de întreținere țin cu buzunarul meu.

După atâta vorbă, meritam și puțin răsfăț. Dacă am sărbătorit CR-V-ul, am făcut asta în stil nipon: cu sushi. Chef Florin Trișcă ne-a introdus în mirajul japonez: ne-a învățat cum să folosim bețișoarele, ca să nu mai cerem mereu furculițe, și ne-a arătat cum se prepară principalele trei tipuri de sushi: sashimi, maki și nigiri.

Invitații au ascultat cu interes și au gustat din preparatele proaspete. La final, sushi-ul a fost declarat dispărut, așa cum probabil se va întâmpla și cu noile unități CR-V din showroom-ul nostru. Dacă nu ai fost sâmbăta trecută cu noi, te așteptăm oricând să faci cunoștință cu Noul CR-V. Dacă îți place mult, poate îl iei acasă. 🙂

2 Comments

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top