CĂLDURĂ MARE, MON MOTO! CUM TRATĂM CANICULA CU RĂCEALĂ

Vara nu-i ca iarna și ce bine că nu e, doar că uneori, temperaturile ajung să fie mult prea mari în timpul verii. Meteorologii anunță adesea cod galben sau chiar portocaliu de caniculă. Spre deosebire de mașină, la motocicletă nu putem seta temperatura din habitaclu, pentru că habitaclul nostru este însuși spațiul în care ne aflăm. Ce e de făcut în zilele toride, când avem peste 30 de grade Celsius?

Alege un echipament care să aibă cât mai multe aerisiri! În mod sigur, într-o zi cu soare arzător, le vei deschide pe toate: de la cască, geacă și pantaloni. Iar dacă porți piele, e bine ca aceasta să fie perforată. Evită bumbacul, pentru că se încălzește repede și păstrează căldura. Caută materiale precum coolmax sau climacool.

Optează pentru culori deschise. Negrul atrage și mai tare soarele. Imaginează-ți numai ce înseamnă o cască de culoare neagră fix când e căldura mai mare. În plus, culorile deschise te vor face mai vizibil/ă în trafic!

Fă pauze dese de hidratare. Bea multă apă, asigură-te că ai mereu o sticlă cu tine: udă cagula sau eșarfa și poartă-le așa. Efectul va ține cel puțin 30 de minute.

De asemenea, e important și ce bei… Sunt de evitat energizantele și cafeaua, deoarece contribuie la deshidratare. Alege, în schimb, băuturi cu săruri minerale.

Dacă ai drumuri mai lungi de făcut cu motocicleta, organizează-ți traseul astfel încât să-l parcurgi cu precădere la primele ore ale dimineții sau pe seară, când soarele e mai blând. Iar în timpul zilei, găsește un loc de parcare la umbră!

Dacă distanța pe care o ai de parcurs e mai scurtă, nu înseamnă neapărat că și pericolul la care te expui e mai mic. Rezistă tentației de a renunța la părți din echipament! Mai bine suporți căldura decât eventuale julituri…

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top