Drumu-i lung? Îți propunem activități multe

Vara e în toi și distanțele lungi se parcurg mai des. De obicei, drumurile care depășesc câteva ore vin la pachet cu plictiseală mare, mușchi amorțiți, oase înțepenite și o stare generală de disconfort. Odată ajuns la destinație, parcă nu te bucuri așa de tare de peisaj… Ca să n-ai parte de astfel de momente când e vacanță și trebuie să te relaxezi, avem câteva ponturi pentru tine.

LA VOLAN

Ideal ar fi să iei o pauză o dată la două ore. Dar, dacă preferi să rămâi la volan, atunci te poți revigora cu câteva exerciții simple.

  1. Trage de umeri înainte și înapoi, prin mișcări circulare. Câte trei serii a câte trei mișcări.
  2. Încordează-ți mâinile și strânge tare de volan, alternând stânga-dreapta.
  3. Spune repede: Șase sași în șase saci sau Capra calcă piatra, piatra capră-n patru, crăpa-i-ar capul caprei precum a crăpat piatra în patru.
  4. Să nu uităm de gimnastica pentru ochi. Când prinzi un semafor, închide ochii pentru cinci secunde, apoi deschide-i. Încearcă să repeți de 2-3 ori. Dacă nu-i deschizi la timp, nu-i nicio problemă, oricum te vor claxona toți colegii din trafic. 🙂

CUM OMORI PLICTISEALA? 

Drumurile lungi sunt parcurse, în general, de mai mulți șoferi. Dacă-ți vine rândul să ocupi scaunul din dreapta și îți vei folosi telefonul pentru a accesa rețele de socializare sau jocuri, asigură-te că ai dispozitivele necesare reîncărcării bateriei. Nu de alta, dar poate îl vei folosi ulterior și în afara mașinii și vei avea nevoie de autonomie.

Cântați. Poți face de acasă un playlist cu melodii pe care să le știe toți și să încercați un karaoke. Sigur vă vor năpădi amintirile și senzația va fi foarte frumoasă.

Alte jocuri la drum lung? Adevăr sau provocare – așa vă veți cunoaște și mai bine. Sau clasicul Fazan– vă va dezvolta vocabularul. Atenție, însă: fiecare persoană trebuie să aibă la dispoziție un anumit interval de timp pentru a răspunde, ca să nu ajungeți la blocaje. Numește orașe sau țări– trebuie să spui din ultima literă a cuvântului precizat anterior, un nume de oraș sau de țară. Ghicește obiectul- fiecare va descrie ceva, în trei propoziții. Spre exemplu: E mamifer. Are două picioare. Poate prinde până la 70 de km/oră. Răspuns: Cangurul!

Îți urăm călătorie plăcută și să strângi cât mai multe impresii frumoase!

P.S: Dacă ai și alte metode a învinge plictiseala generată de kilometri prea mulți, abia așteptăm să le aflăm.

Leave comments

Your email address will not be published.



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top